Kur puma dzīvo dabā?

Ziņas un sabiedrība

Rietumu puslodē - karaliskais kaķisnotiek no Jukonas līdz Patagonijai, un tas ir vieglāk, atbildot uz jautājumu, kur puma dzīvo Amerikā, lai atbildētu uz vietu, kur tā nedzīvo. Ginesa ierakstu grāmata ietvēra šo unikālo dzīvnieku pasaules sasniegumu skaitā kā majestātiska dabas radīšana, kurai ir visvairāk vārdu. Tikai angļu valodā runājošajās valstīs zvērs ir vairāk nekā 40 nosaukumu.

Kaķu tips

Ģeogrāfisko reģionu plašums, kurpuma, dotu iespēju aizvest viņu uz visbiežāk sastopamo kaķu veidu. Tomēr, neskatoties uz ārējo līdzību ar šīs ģimenes pārstāvjiem, puma tiek sadalīta atsevišķā ģintī. Un šajā ģēnī bija viena suga ar lielu skaitu pasugas.

Garā aste, balansēšana lēkā, spēcīgsķermeņa, stiprās ķepas un neliela galva padarīja puma unikālu pārstāvi no atsevišķas ģints, viena no visbiežāk uz zemes. Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas iedzīvotāji, no Patagonijas līdz Rocky Mountains, var apmeklēt šo majestātisko dzīvnieku mežos, līdzenumos, augstienes, purvos un pat tropisko džungļos. Vienīgā lieta, kas pomā nepatīk, ir brīvās vietas.

Pieaugušais dzīvnieks sasniedz garumu līdz 2 m. Dzīvnieka svars var sasniegt 106-110 kg. Astes garums ir 0,8 m. Dzīvnieka galva ir maza. Šādam spēcīgam kaķim ir ļoti spēcīgas kājas. Purns pie tā parasti ir balts.

kur puma dzīvo

Krāsa un biotops

Ziemeļamerika un tās klimats atalgoja pumasudrabaini kažokādu nokrāsa. Dienvidu pampās dzīvnieka mati ieguvuši pārsvarā zeltaini sarkanu nokrāsu. Florida puma, kas nosaukta par tās vēlamo biotopu, ir mazāka nekā citas pasugas, bet arī sarkana ar pelēcīgi smilšu nokrāsu. No vietas, kur dzīvo puma, tas ir atkarīgs no tā raksturīgās krāsas.

Puma, kur viņš dzīvo Krievijā

Vienkārši un precīzi vārdi

Florida puma atrodas uz izzušanas robežas unir norādīts Sarkanajā grāmatā. Bija laiks, kad visā planē bija aptuveni 20 indivīdi. Amerikas mednieki 1925. gadā iznīcināja Wisconsin puma. Šodien dažas dabiskās balanso dabiskās līdzsvara pazīmes, kas atrodas līdz galam par pilnīgu izzušanu, kā iemesls - cilvēks, kas šaušanas kalnu lauvu, iznīcina dabiskās dzīvotnes.

Ģeogrāfisko platumu izplatība, kurvar tikties pārstāvjiem vienu sugu, tas nozīmē, ka daudzviet dzīvnieks saņēma dzejas un nepareizus vārdus. Tikai daži pasugas tika nosaukti pēc to dzīvesvietas. Vienmēr atcerieties, ka puma ir dzīvnieks. Kur šī meža skaistuma apdzīvošana ir atkarīga no tās sugām. Citi nosaukumi dota to dažādos reģionos cilvēki apbrīnot vai nobijušies tās jaudas, skaistums, noslēpums, izcilu medību spējām.

Vārdi ir dzejiski un neprecīzi

Iespēja satikties ar milzīgu plēsēju naktīvai medību dienas laikā, par maigu saules, dzemdēja bijību, apjukumu, pielūgšana. Piemēram, Apalaču kalnos, kur dzīvo arī puma, bija fakts, ka šajās vietās, to sauc par kalnu lauva, un pārējā Amerikā, īpaši rietumos, kur dzīvnieks tika uzskatīts simbols neizmērojams izplatījums, sauc to dažādos veidos:

  • kalnu velns;
  • karaliskais kaķis;
  • sarkans tīģeris;
  • sudraba lauva;
  • Meksikas lauva;
  • brieža kaķis.

Puma, kur tas dzīvo uz kāda kontinenta

Biologiem ir aptuveni 30 sarkanās pasugastīģeris, bet viņi visi dzīvo Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, tāpēc Puma joprojām mīlestībā tiek saukta par Amerikas lielāko kaķi. Cilvēks turpina pakāpeniski samazināt vietu skaitu, kur dzīvo pūķis. Ziemeļamerikas cietzemi sauca par puma puma, no kečujas valodas saņemot majestātiskā vārda nosaukumu, un tajā pašā vietā tika iznīcinātas gandrīz divas pasugas.

Divi dzīvotņu kontiņi

Skaista un majestātiska, spējīga vilktdzīvnieks, kas nozvejots medībās un sver vairāk nekā mednieks, puma atšķiras ar pasugām atkarībā no vietas, kur tā dzīvo. Atbilde uz jautājumu par to, kāda veida dzīvnieks puma, kur tas dzīvo (šajā kontinentā), ietver divas iespējas un divus kontinentus - Ziemeļameriku un Dienvidameriku. Tās pasugas atšķiras amerikāņu dzīvotnēs:

  • Puma concolor browni - Meksikā.
  • Puma concolor costaricensis - no Panamas līdz Nikaragvai.
  • Puma concolor kaibabensis - Jūtā, Nevadā un Ziemeļu Arizonā.
  • Puma concolor osgoodi - Bolīvijā, Andos.
  • Puma concolor soderstromi, - Ekvadorā un tā tālāk.

Par dažu pasugu esamībupārsvarā Latīņamerikas, ir smieklīgi maz. Tos raksturo aculiecinieku pārskati, slikti un daži izplūduši fotoattēli un vairākas jēlādas. Dažreiz dabas varonis var noteikt ar trofeju, bet kur dzīvnieks dzīvo un kā tiek iegūts slaids, tas nav zināms.

kalni, kur dzīvo puma

Līdzīgs, bet ne tik

Ar kalnu lauvu ārējo līdzību var redzētdažādi kaķu ģimenes dzīvnieki, un dažreiz pat izdodas iegūt puma un leoparda hibrīdu vai notikt ar ocelotu un jaguāru. Bet tas ir mākslīgs krustojums, kas nenotiek savvaļā, kur jaguārs ir viens no galvenajiem sarkanā tīģera ienaidniekiem, un pēdējais ir spiests izvairīties no jaguāra dzīvotnēm. Noteiktā veidā Pantērija un Cougar ir līdzīgas. Bet, ja paskatās, tad daudz vairāk puma atgādina mājas kaķi.

Mazie aklie kaķēni

Amerikāņu lauva dzimst no 2 līdz 6 kaķēniem,un, tāpat kā īsts kaķis, tie ir mazi, akli un pilnīgi bezspēcīgi. Lai gan jau 9 mēnešus viņi var medīt patstāvīgi, sieviete rūpējas par viņiem gandrīz līdz 2 gadiem. Tas viss notiek citā puslodē un citā dzīvnieku pasaulē un dažādos apstākļos, bet pēc izskata mazā puma atgādina gan ocelotu, gan jaguāru, gan pantheru, jo tie ir piedzimi plankumaini. Tikai augot, viņi iegūst savas sugas īpatnējo krāsu, un plankumi pazūd. Tas ir vietējais Amerikā dzīvojošais iedzīvotājs, un to sauc par Amerikas pamatiedzīvotāju valodu - puma. Kur viņš dzīvo Krievijā? Krievijā tas vienkārši nepastāv. Vai tas ir tikai zoodārzā.

puma dzīvnieks, kur dzīvo

Pat zoodārzā pūciņš slēpj savu mazuļus no nevēlamiem skatieniem un izved uz pastaigām tikai mēneša vecumā.

Pārtika un biotops

Lepns, lielisks, krāšņs, reālskaraliskais kaķis - ja nepieciešams, var ēst pat gliemežus un kukaiņus. Sīkums, piemēram, purvaņi, mazie putni, koyotes, anteateri un pat čūskas - nav galvenais ēdiens, bet viegla, nepiesātināta uzkoda.

Aborigēni patiesi ticēja, ka puma dzīvoja tikaikur atrodami brieži, bet dažās dzīvotnēs - medības lakatos. Par medībām viņas mīļākā metode ir slazds uzbrukums, un karaliskais kaķis ir īpaši liels lekt.

kur kontinenta puma dzīvo

Puma ir plēsējs. Viņa medo dažādos dzīvniekos, no zvirbuļiem un peles līdz briežu, vēršu un pērtiķu vidū. Parasti zvērs izvēlas nakts medības laiku. Pēcpusdienā, tāpat kā visi kaķu pārstāvji, viņai patīk griezties saulē. Šāda kaķa grūtniecība ilgst 3 mēnešus. Pumpes dzīvība ir 18-20 gadi.

Cilvēka destruktīvā darbība saistībā arlai savvaļas daba ir novedusi pie šī brīnišķīgā dzīvnieka, atsevišķas sugas pārstāvis ir dažviet pakļauts pilnīgas izzušanas draudiem. Un tas ir īpaši rūgts, lai saprastu, atceroties viņa prātu, skaistumu, žēlastību un unikalitāti.