Dienvidamerikas dzīvnieki

Ziņas un sabiedrība

Dienvidamerika ir ceturtā lielākāplanētas Zemes kontinents. Starp skaisto un skaisto vietu skaitu pasaulē, Dienvidamerika savā skaistumā ieņem cienīgu vietu. Pēc būtības ir kaut kas aizraujošs, unikāls un neatkārtojams. Dienvidamerikas dzīvnieki ir pārsteidzoši un daudzveidīgi, tāpat kā pati.

Šo kontinentu var saukt par pretrunu zemi. Tierra del Fuego, sadalīts Čīlē un Argentīnā, atrodas vētrajā un aukstajā Atlantijas okeānā, un putekļains un karstās Pampas plūst caur visu Argentīnu un Urugvaju. Rietumos atrodas gaišie ielejas un nepārspējamie Andes upes. Auglīgajos ielejos kafija aug, un Čīles Atacama desert ir sausākā vieta planēta. Amazones upes baseins ir pārklāts ar necaurlaidīgām džungļu biezokām.

Līdz neaptvertās Dienvidamerikas dzīvnieku pasaules beigām -Šie ir pārsteidzošie mežu un savannu iedzīvotāji, neaizsargāti, mitru tropu mežu un Andu zvēri. Nav nevajadzīgi minēt, ka Andi ir garākie kalni mūsu planē. Viņi stiepjas par 9 tūkstošiem kilometru un, ļoti interesanti, aizņem sešas klimatiskas zonas. Tas nevar ietekmēt dzīvniekus, kas dzīvo šajā kalnu masīvā.

Ja mēs runājam par šādu kontinentu kā dienvidiemAmeriku, šeit dzīvniekus pārstāv vairāk nekā 600 zīdītāju un abinieku sugu (vairāk nekā 900 sugu). Ir arī aptuveni 1700 putnu sugu. Zīdītājiem nav raksturīgas lielas kopas. Tas ir saistīts ar blīvu dabisko plantāciju veģetāciju.

Dienvidamerikas dzīvnieki ir tikpat neparasti kāšī reģiona putni. Šeit dzīvo liels skaits dažādu papagailu sugu, daudzu kolibri sugu. Condor, kas dzīvoja šajā apgabalā, dekorēja Kolumbijas emblēmu. Šobrīd tas atrodams tikai divos šā reģiona reģionos un tiek uzskatīts par izzūdošo sugu.

Dienvidamerikas fauna ir ievērojami ciestākano cilvēka rokām. Andean Condor, milzīgs lepns putns ar 3,5 metru spārnu spārniem, kas ir viens no ilgmūžīgiem putniem pasaulē, un var dzīvot līdz 50 gadu vecumam. Sakarā ar iedzīvotāju skaita samazināšanos, tas ir iekļauts Sarkanajā grāmatā, un dažas valstis īsteno programmas, lai palielinātu šo retu putnu skaitu.

Dzīvnieki, kas dzīvo šajā kontinentātik unikāla, ka viņi nepārtrauc piesaistīt zoologu uzmanību. Piemēram, Ticicas salu apgabalā pasaulē ir vienīgie Titikak vistleri un spārns čum. Vienīgais pārstāvis ir arī briežu pūdelis. Viņa augstums gandrīz sasniedz 40 cm un svars ir tikai 10 kg. Aukstā sezonā viņš nonāk cilvēku apdzīvotās vietās, kur suņi ir nežēlīgi nokuti. Tas ir arī uzskaitīts Sarkanajā grāmatā.

Dienvidamerikas dzīvniekus pārstāv lieliplēsēju, grauzēju un zālēdāju endēmiskās ģimenes. Ne mazāk interesanti ir platām ausīm pērtiķiem, kuru dzīvotne ir tropu mežs. Tie ir sadalīti divās ģimenēs - sebide un azartspēles. Ir arī liels skaits zirnekļveidīgo pērtiķu, kas to struktūras dēļ var dzīvot uz koku zariem.

Nepilnīgus zobus raksturo riebums. Šie sēdošie dzīvnieki visu laiku karājas kokos. Ir ļoti reti redzēt lūzumu uz zemes. Teicami kāpstieni un dažu veidu anteātri.

Dienvidamerikas dzīvnieki ir arī felinu ģimenes: jaguāri, oceloti, mazie jagarundi. Ir arī plēsīgs krūmājis suns, kas ir maz pētīts.

Dzīvniekus, kas medības medībām ir kinkazhu un nosuha.

Dažas nagaiņu sugas, kas dzīvo grūti sasniedzamos mežos, ir tapiris, mazie bezrūpīgi brieži, cūkas maizes.

Šo sugu dzīvojošo grauzēju pārstāvjivietas ir arī unikālas. Jūs nekur citur neatradīsit kapibaru, lielu grauzēju pārstāvi, kondu - stingru sparģeni un agouti, kas būtiski kaitē tropiskām kultūrām.

Oposums un marsupials dzīvo mitros mežos Dienvidamerikā. Tur dzīvo arī lieli sikspārņu saimniecības, no kurām daži ir baroti ar siltoiņu dzīvniekiem.