Smēķējošs leopards - milzīgs tropisko plēsēju

Ziņas un sabiedrība

Smēķējošs leopards nepieder nevienai sugaitāpēc to var identificēt īpašā ģintī, kas aizņemtu starpposmu starp lieliem un maziem kaķiem. Šim plēsējam ir gan pirmās, gan otrās pazīmes. No vienas puses, aplūkojot šī skaistā cilvēka iespaidīgo izmēru, ir ļoti grūti to attiecināt uz mazu kaķu ģintīm, bet, no otras puses, viņš ir vienīgais no visiem lielajiem kaķiem, kuri var pīlēt.

Neskatoties uz tā nosaukumu, šis plēsējs navir tieša saikne ar reāliem leopardiem. Smokā leoparda ķermeņa garums ir 60-100 cm, asti var sasniegt 90 cm, ķermeņa svars ir no 20 līdz 30 kg. Plēsējam ir pārsteidzoši īsas un biežas ķepas ar tukšām un izturīgām mizām, kas ļauj viegli kokiem uzkāpt. Arī leopardā ir lielas kolekcijas, kas dod tiesības to saukt par zobaino zobu.

Dzeltenas, pelēkas vai dzeltenas dzeltenās vilnasTumši brūnā krāsā ar savādiem modeļiem ovālu, roku un apļu veidā jūs varat noteikt, ka tas ir dūmu leopards. Fotogrāfijas, uz kurām dzīvnieks attēlots uz koka, nav nekas neparasts, jo viņi lieliski uzkāpa filiāles un no turienes pievērš uzmanību saviem upuriem. Garā aste palīdz saglabāt leopardu sabalansētību.

Smēķējošs leopards
Dumšā leoparda dzimteni var uzskatīt par Dienvidāziju.

Šis plēsējs ir atrodams Ķīnas dienvidos, Nepālā, Sumatrā, Sikkimā, Kalimantānā.

Smēķējošs leopards apdzīvo necaurlaidīgus tropisko mežu biezokņus, netālu purvu un krūmu krūmājus.

Putni, ērkšķogi, kazas, cūkas, pērtiķi, bifeļu mazuļi, brieži ir viss, ko savvaļas kaķis dod priekšroku medībām.

Leopards var uzbrukt gan no zemes, gan no zariem. Tas ir galvenokārt nakts plēsējs, lai gan dažos gadījumos tas var medīt diennaktī.

Smokā leoparda fotogrāfija
Viena sieviete var būt no viena līdz pieciem mazuļiem. Grūtniecība ilgst apmēram trīs mēnešus.

Sieviete piedzimst koka dobumā, viens kaķēns sver aptuveni 250 g. Zīdaiņi ir pilnīgi neaizsargāti un aklie, acis ir atvērtas tikai pēc 10 dienām, tās aug ļoti lēni.

Sākotnēji kaķēni pārklāts ar pelēku vai dzeltenā kažokādu, un tikai pusgadu parādīties pirmās plankumiem kā pieaugušo leopards.

Piecos mēnešos tos baro mātes piens, bet no trim mēnešiem jau var ēst pieaugušu ēdienu.

Neatkarības kaķēni jau ir 9 mēnešus,tad viņi var pilnībā iztikt bez mātes. Apkopes apstākļos leopardu audzēšana notiek no pavasara sākuma līdz vasaras beigām. Smokas leopards dzīvo līdz 17 gadiem, bet tas ir apcietinājuma apstākļos. Dzīves ilgums savvaļā nav zināms. Glābēji dzīvo vienīgi, izņemot vaislas sezonu.

Kaķis Leopards
Smalkas leopardas ir ļoti piesardzīgas un jutīgas,mēģiniet izvairīties no cilvēkiem, tāpēc ir grūti redzēt tos tropos. Pateicoties plankumainajai krāsai, tie ir pilnībā maskēti, piemēram, pavadīt laiku uz kokiem, kur viņi atpūšas filiālēs, gāzē saulē. Leopardu ķermenis ir ļoti elastīgs, kas ļauj viņiem klusu pārvietoties, zādzīgi ložņāt līdz upurim un veikt ilgu lēcienu. Viņi darbojas ļoti ātri, tāpēc cietušajam praktiski nav iespējas izvairīties no vajāšanas.