Steppe ērglis - putns uz robežas

Ziņas un sabiedrība

Persona no dabas ķēniņa kļūst par viņas slepkavas. Tehnogēnās un citas darbības daudziem dzīvniekiem liedz dabisko dzīvotni, apšaubot noteiktu sugu pastāvēšanu un pilnīgi iznīcinot citus. Steppe ērglis - putns, uz kuru draud izzušana, putns malā. Lai gan Krievijā to joprojām var atrast, ir jāveic vairāki pasākumi, kas ļautu šim putnam turpināt savu eksistenci. Steppe ērgļu skaits Krievijas teritorijā ir ne vairāk kā 20 tūkstoši pāru, bet visā Eiropā - aptuveni 25 tūkstoši. Sarkanajā grāmatā šī suga tiek piešķirta trešai kategorijai - retai sugai, kas var nonākt apdraudēta dabisko dzīvotņu vietu un apstākļu samazināšanās dēļ. Tātad, kāda veida putns ir šis ērglis?

Steppe ērglis - putns malā.

Steps, vai, kā to sauc arī par, pamests,Ērglis dzīvo Eiropas dienvidaustrumos, Mongolijā, Indijā, Āfrikā, ziemeļrietumu Ķīnā, Arābijā. Krievijā - Zemākās Volga reģiona pusputeļo un stepju reģionos, Kaskuzu austrumu daļā, Urālu dienvidos, Altaja un Pakistānas steļju pakājē. Diapazona centrs atrodas Tuva un Mongolijas teritorijā. Āfrikā ir atrodami vislielākie ligzdošanas iemesli.

Eirāzijas unĀfrikas formas šo putnu divās atsevišķās sugās. Tagad Āfrikas stepju ērglis tiek saukts par Aquila rapax, un aiz Eirāzijas ērgļa ir Aquila nipalensis.

Steppe ērglis - reti putns.
Steppe ērglis - ļoti līdzīgs putnssenkapi, attālumā diez atšķirt. Bet stepju ērgļos krāsa ir daudz vienmērīgāka, gaiša vai tumši brūna. Pieauguša putna svars var sasniegt 5 kg, spārnu spārns līdz 210 cm. Krāsu beidzot veido 5 gadu vecums, jaunus indivīdus var atšķirt ar spalvu spilgtumu un gareniskiem plankumainajiem punktiem (petrines) uz vēdera. Vecāks piekūns, jo mazāk viņš postrin. Ņemot vērā vispārējo apspalvojums izceļas spilgti dzeltenas kājas un pats spilgti dzelteno līniju mutē.

Steppe ērglis - putns, kas izvairās no apkārtnes arcilvēks Tas parasti norēķinās uz neaptvertām stepju vai daļēji tuksnešu teritorijām. Obligātajam nosacījumam jābūt pietiekamam, lai izdzīvotu barības piedevu daudzumu. Šis ērglis ir stenofaguss; tas barojas ar tāda paša veida ēdienu, bet tā trūkums piesaista stepju cilvēkus, lai barotu čūskas, jaunus nagaiņus, lapsas.

Cilvēka lauksaimnieciskā darbībapadara stepju ērgļi sakārtotu ligzdu uz elektropārvades stacijām, kas dabā viņiem nav īpatnēji īpatnēji - viņi parasti organizē ligzdas tieši uz zemes, uz mazām klintīm vai nelielām klintīm. Šīs ļoti elektrības līnijas bieži izraisa jaunu putnu nāvi. Sakārtot ligzdas mikroshēmas, nūjas, zāli, līnija saišķi no vilnas, gabalu auduma vai dzīvnieku mēsliem. Diezgan bieži, papildus galvenajiem, viņi arī organizē rezerves ligzdu. Stepe ērgļi olu izdēšanas aprīlī, dienvidu reģionā pirms tam. Mūrnieks reti pārsniedz 2 olas. Maija beigās - jūnija cāļi šķiet pamest savu dzimto klosteri vidū - augusta beigās.

Steppe ērgļa ligzdas ir viegli pieejamas plēsoņām unBrahers, tas ir viens no iemesliem sugas samazināšanai. Galvenais iemesls bija neapstrādāto zemju, stepju zonu aršana, kas kalpoja kā putnu audzēšanas vieta.

Cilvēka kaprīze - vēl viens draudsstepji ērgļi. Nesen ir kļuvis modēts augt kaļķakmenis, tos izmantot kāveidīgai lietošanai. Dažreiz ērgļu ligzdas tuvumā esošie cilvēki iznīcina bez jēgas. Sīrijā ir milzīgs pieprasījums pēc pildījuma putniem, tāpēc tie tiek sagrābti un iznīcināti bez nesodāmības.

Lai stepju ērglis - skaists putns, un, diemžēl, reti, saglabāta un nodota no 3 kategorijās vismaz 4, kas stājās atgūstas sugas

Tuksnesis - ērglis - skaists putns
un putniem, uz tā ir jāveic daudzi nopietni pasākumisaglabāšana. Šī suga jau ir iekļauta CITES I pielikumā, kas regulē savvaļas dzīvnieku tirdzniecību Bernes konvencijas 2. pielikumā, aizsargā Eiropas savvaļas dabu, kā arī Bonnas konvencijas II pielikumu, kas aizsargā migrējošās sugas. Bet konkrētāki pasākumi ir vajadzīgi ne tikai globālā mērogā, bet arī reģionālā līmenī.

Pirmkārt, tas ir nepieciešams veiktpaskaidrojošais darbs ar cilvēkiem, kuri dzīvo ligzdošanas vietā, un ērgļi. Visvairāk vienkārši nezina, ka iznīcinot ligzdas un nonāvējot putnus, tie pārkāpj likumu par retu sugu aizsardzību. Turklāt viņi pat neko nezina par šiem putniem. Otrkārt, ir nepieciešams aprīkot elektropārvades stacijas ar efektīvām aizsargierīcēm, lai novērstu stepju ērgļu nāvi no strāvas. Tā kā cilvēks ir iebruka ērgļu teritorijā, viņam vienkārši ir par tiem jāstrādā. Treškārt, ir jāformalizē rezervēto neaprītošo zemju stāvoklis, uz kuriem atrodas stepju ērgļi.

Šo putnu liktenis ir pilnīgi daba ķēniņa rokās, un tiek cerēts, ka cilvēks padarīs stepju ērgli karalisku dāvanu - iespēju dzīvot.