Kodiak - lielākais lācis uz planētas

Ziņas un sabiedrība

Lielākais planētas lācis ir pazīstams kākodiak. Tas ir viens no brūno lāču pasugiem un vairumā valstu atrodas valsts aizsardzībā. Pēc izmēra šis dzīvnieks ir labāks ne tikai saviem radiniekiem, bet arī "zvēru ķēniņam". Vidējā vīriešu masa ir vairāk nekā 700 kilogrami, un sieviete ir aptuveni 300 kilogrami. Tomēr jāatzīmē, ka bija personas, kuras bija Kodiak, kuru masa pārsniedza vienas tonnas atzīmi. Atbildot uz jautājumu par to, kurš lācis ir lielākais, jāņem vērā nianses, ka vasarā šie dzīvnieki sver aptuveni vienu trešdaļu vairāk nekā pēc ziemas guļas. Tomēr šāds izmērs nav citu zemes plēsēju.

kas ir lielākais

Dzīvniekam ir kompakts un tajā pašā laikāstiprs, muskuļains ķermenis ar īsu asti. Viņa galva ir liela, un viņa ķepas ir garas. Lielākais lācis uz planētas ir tumši brūns matiņš, kas dažiem cilvēkiem ir gandrīz melns. Neskatoties uz to, ka Kodiak tiek uzskatīts par plēsēju, tas tiek izmantots dažādos pārtikas produktos. Visbiežāk tas kļūst par lašu dzimtas zivīm, kas nonāk vietējās seklās upēs. Turklāt dzīvnieks bieži izmanto riekstus, ogas un dažādas saknes. Runājot par citu dzīvnieku medīšanu, tas notiek tikai izņēmuma gadījumos.

Dzīvības dēļ šie dzīvnieki ir vientuļiun nekad neveido ganāmpulku. Tikai vaislas sezonā, kas samazinās vasarai, veido pāri. Sieviete Kodiak parasti dzemdē ik pēc četriem gadiem, parasti ziemā, no viena līdz trim mazuļiem. Viņi paliek kopā ar viņu līdz četru gadu vecumam. Lielākais brūns lācis tiek uzskatīts par pieaugušo, kad viņam ir seši gadi. Pēc mātes izņemšanas maza tēva mēģina iziet no tās, savukārt sievietes, gluži pretēji, parasti paliek pēc iespējas tuvāk. Savukārt viņa vienmēr nonāk glābšanā briesmu gadījumā. Šajā ziņā izdzīvošanas līmenis mazuļiem ir attiecīgi 56 un 80 procenti.

lielākais brūns lācis

Plēsoņa dzīvotne ir salasKodiak arhipelāgs Aļaskas dienvidu krastā. Lielākais lācis ir galvenā vietējā atrakcija un katru gadu piesaista lielu skaitu tūristu. Šobrīd šajā planētas dzīvniekā ir apmēram trīs tūkstoši cilvēku, tādēļ medību to stingri ierobežo tiesību akti. Ir atļauts uzņemt Kodiaks, kas ir ne vairāk kā 160 personas gadā.

lielākais lācis

Pēc to izmēriem Kodiaks gandrīz nepieņemtikai polārie lāči. No brūniem radiniekiem viņi atšķiras tikai viņu dzīvesvietā un kažokādu krāsā. Turklāt šī šķirne ir labāk pakļauta spēcīgām salnām, un to ķepu struktūra ļauj ātrāk darboties ledus. Dzīvnieks dzīvo Arktikas salās. Bieži vien viņam tiek piešķirts nosaukums "lielākais lācis". Plēsējs ēd galvenokārt zvīņveida roņveidīgos, roņveidīgos un zivis, kas var noķert to smaržu līdz pat sešiem simtiem metru attālumā. Dzīvnieks perfekti peld un dažu dienu laikā var pārvarēt attālumu pieci simti kilometru. Šobrīd šajā planētas dzīvniekā ir aptuveni 27 000 cilvēku, un medības ir stingri ierobežotas.