Kur burunduki dzīvo dabā?

Ziņas un sabiedrība

Latīņu valodā burtiem ir rakstītsTamias. Runājot par krievu nosaukumu, ir divas izcelsmes versijas. Viens no tiem ir aizņemšanās un pārveidošana no tatāru valodas, kur "burundurs" ir rakstīts kā "boryndiks". Otrais variants ir mari vārda "uromdok" izcelsme, bet šīs versijas atbalstītājiem ir maz.

kur dzīvo burunduki

Krūmuki ir plaši izplatīti ziemeļosAmerikā viņi dzīvo gandrīz visā kontinentā. Tur dzīvo visas esošās sugas, izņemot Āzijas vai Sibīrijas burinieku, kas atrodas Eirāzijā un Krievijas teritorijā.

Izskats

Atkarībā no sugas dzīvnieki sasniedz 5 lielumulīdz 15 centimetriem, asti var būt no 7 līdz 12 centimetriem. Svars svārstās no 20 līdz 120 gramiem. Visiem burundiņiem ir viena kopīga iezīme - piecas sloksnes, kuras atrodas gar mugurpusē.

Starp tām sloksnes atdala melnā vai pelēkā krāsālīnijas. Pretējā gadījumā dzīvnieku kažokādas var būt sarkanbrūnas vai melnas brūnas. Ārējās līdzības dēļ lielāko daļu burunduku ir grūti atšķirt viens no otra. Pavisam ir 3 grauzēju sugas, bet katrs no tiem ir sadalīts 24 pasugās, tāpēc tikai speciālisti var tikt galā ar piederību noteiktai ģimenei.

Kur dzīvo brigādes? Foto, sugu izplatīšanas apgabals

Kā minēts iepriekš, liels skaitsdzīvnieki dzīvo Ziemeļamerikā. Burkšņu izplatīšanās ir tik plaši izplatīta, ka tie atrodas gan Meksikas centrā, gan polāro lokos. Amerikāņu burkānis dzīvo Ziemeļamerikas kontinenta austrumu daļā, savukārt rietumu daļā dzīvo 23 pasugas.

Interesanti ir zināt, kur dzīvo mežrozīte, kurā zonāKrievija. Tas ir Tālajos Austrumos, Magadanas reģionā, Sahalīnas salā. Reti, bet atrasts Kamčatkā. Bet lielākoties viņam patika Primārajā apgabala ciedra un lapkoku meži. Labos gados dzīvnieku skaits uz 1 kvadrātkilometru ir 200-300 gabali.

Centrāleiropā ir brilles, kas aizbēga no audzētavām, kur tās audzē, un varēja pielāgoties savvaļā. Pēdējā suga ir neliela burkānnīca, kas apdzīvo Kanādas teritoriju.

Biotops

Krūmuki ir vāveres ģimene un līdzīgasuz proteīnu. Tomēr starp abām sugām pastāv liela atšķirība. Olbaltumvielas dod priekšroku daudziem laikiem pavadīt uz kokiem, bet brunčos nokāpt uz zemes. Visbiežāk tie atrodas mežos, bet dažreiz viņi dzīvo atklātā vietā, aizauguši ar krūmiem.

Meži, kur dzīvo brūniķis, kurā zonā, ir atkarīgi no atrašanās vietas. Piemēram, Amerikā - šis lapu koks ir plaši izplatīts Jaunajā Anglijā, Krievijā - taiga, un Kanādā - skujkoku meži.

kur burunduki dzīvo dabā

Neskatoties uz to, ka brūņkoki nostādina uz zemes,viņiem vajadzīgi koki. Parasti, kur dzīvo brīnumdzīvnieki, ir vējstieņi, liels daudzums neplūsmas, un zeme ir klāta ar augiem, kas ir ērti slēpties.

Tās ir vietas, ko meklējat burunduki, un jaTeritorijā nav koku, bet krūmi cieši aizklāj zemi, tad šeit viņi var pielāgoties. Vēl viena svarīga prasība ir blakus esošā dīķa klātbūtne. Tāpēc, lai meklētu, kur brūņbīnas dzīvo dabā, tas notiek mežos - upju un ezeru krastos.

Dzīvnieki ar grauzējiem

Lai izveidotu māju, burundurs izrauj sevī caurumu. Tās garums var sasniegt 3 m, buras vienmēr ir atzītas. Nārā ir obligāti divas zari, kas beidzas mirušajos galos - tie ir dzīvnieka tualetes.

Vienmēr ir vairāki pieliekamie krājumi undzīvojamās telpas. Tajos grauzēji uzklāj grīdu ar lapām. Šeit viņi gulstas ziemā un naktī, un arī šeit viņu bērni piedzimst un audzē. Kad nags tiek rakt, viņi paslēpj zemi aiz vaigiem un aizved no vietas, kur viņi dzīvo. Meža burunduki uzmanīgi apsargā ieeju kupolā. Tas atrodas zem krituša koka, krūmu krūmājos, zem veca pūtņa. Ir gandrīz neiespējami atrast ķirziņu bez suns palīdzības.

Grauzēju dzīve

Krūmukes mīl siltumu un ienīst lietus. Tāpēc tie ir parādīti siltos laika apstākļos un sauļojas, kad tie ir silti. Izņēmumi ir sugas, kas dzīvo vietās ar pastāvīgu nokrišņu daudzumu.

kur brīnumzīmes dzīvo šajā zonā

Ziemā dzīvnieki nonāk ziemas guļamistabā, bet ne tikgrūti kā gophers. Periodiski viņi pamostas un tiek nodrošināti ar piederumiem no pieliektiem. Miega burundurs, ar savu seju uz vēdera vai savukārt elastīgu asti.

Agrā pavasarī mīnu iemītnieki, kasTie atrodas saulainās nogāzēs un ir pirmie, kas atbrīvojas no sniega, iziet izpētes nolūkos. Šajā laikā brilles joprojām ir neaktīvas, tērē divas vai trīs stundas brīvā dabā un dod priekšroku sauļoties. Visbiežāk tos var redzēt uz koku virsotnēm saulē.

Šajā laikā brūņgrieži nepārvietojas tālu no buras. Viņi ēd nieres tuvējos augos vai ēd ziemas preces. Kad saule sasilda, grauzēji izrauj mitro materiālu un liek sauļoties saulē. Ja siltās dienas atkal tiek aizstātas ar aukstumu, dzīvnieki nokļūst ūdenī un gaida šo pavasari.

kur dzīvo burunduki, kurā Krievijas zona

Vasarā siltumā briežu brūnas iziet gaisāpietiekami agri, bet tā, ka zeme sasilda. Viņu bizness viņi dara pirms dienas siltuma sākuma, otrā izeja - vakarā. Vietās, kur vienmēr ir silts laiks, un nav siltuma vai aukstuma laika, brētliņas var novērot visu dienu. Rudenī dzīvnieki nokļūst no caurumiem, kad gaiss sasilst. Tas turpinās, līdz tas kļūst diezgan auksts.

Dzīvnieki nepieļauj lietus un tojusties Vietās, kur dzīvo burunduki, dažas stundas pirms lietus sākuma viņi stāv pret celmiem un rada īpašas skaņas, kas atšķiras no parastajām "sarunām".

Pēcnācējs

Brūņgrāvēji dod priekšroku dzīvot vienatnē ungreizsirdīgi apsargājot savus dzīvokļus. Pārošanas laikā viņi sazinās ar pretējo dzimumu, pēc kura parādās pēcnācēji. Tas notiek maijā un pēc tam augustā. Pavasarī, pirms dzimšanas pēcnācējiem, burunduks var izvēlēties, kā māju un veco dobi, jo viņš nebija jādomā par ziemas un kokiem mazāk ienaidniekiem.

kur burunduki dzīvo mežā

Sibīrijas burundurs atnes bērnus vienreiz. Jaundzimušo skaits ir 4-8 indivīdi. Viņu radinieki no Amerikas dzemdē divas reizes līdz 3-4 četriem mazuļiem. Krūmuki kļūst seksuāli nobriedušies jau pirmajā dzīves gadā. Savvaļā dzīvnieka dzīvība ir 3 gadi, nebrīvē šis skaitlis var sasniegt 10 gadus.

Jaunie burunduki pavado daudz laika ligzdā. Kad viņi ir pietiekami veci, viņi sāk domāt par ēdienu netālu no ieejas. Pakāpeniski sāciet dziļāk no cauruma.

Kamēr jaunieši ir mazi, sieviete nav tālu no ieejas nārā, un bīstamības gadījumā sniffing sāk mierīgi. Tad bērni ātri atpaliek, izsakot atbildes squeal.

Ienaidnieki

Mazajiem grauzējiem ir daudz ienaidnieku. Tie ir plēsīgi putni, mazi dzīvnieki, cilvēki un dažreiz lāči. Pēdējie visbiežāk sagriež smalkmaiņu smaku un iztukšo savus krājumus. Kad dzīvnieks ir greizsirdīgs pret ienaidnieku, tas ar dažiem starplaikiem nemierīgi sāk raudāt.

kur burunduki dzīvo Krievijā

Pēc tam burundurs atļauj ienaidniekamattālums 30 metri un rūpīgi pārbauda. Gadījumā, ja sākas reālas briesmas, sāk darboties, izsniedzot nepārtrauktu biedējošu squeak. Krūmukļi bieži slēpjas no vajātājiem biezokņos vai mēģina kāpt kokā. Viņi neliecina savus ienaidniekus uz alas.

Barošanas avots

Galvenais grauzēju ēdiens ir tas, ka tas ir iespējamsnokļūt mežā. Būtībā tā ir augu barība, bet reizēm var būt arī mazi kukaiņi. Krūmputnēm patīk ēst nieres, graudus, lazdu rieksti, augu dzinumus. Ja tuvumā audzē kādu graudaugu, burunduki priecājas ēst graudus no tiem.

Dažreiz šie dzīvnieki var kļūt reālikaitēkļi. Ar nelielu lauka izmēru, kas atrodas blakus nieram, kur mežā dzīvo brūniķīši, jūs varat pilnīgi zaudēt kultūru. Un tas viss ir mazo grauzēju spēks. Bez tam, burundunkņi ēd ogas, sēnes, var ēst aprikozes un citus augļus, kurus netīšām apstādītas cilvēki pie urbuma.

Ziemas krājumi

Krāsas krājums ir ļoti daudzveidīgs. Kursā ir visa veida pārtika, ko viņš var iegūt pa caurumu. Rezerves tiek saglabātas visu nomoda periodu.

Saskaņā ar pētnieku aplēsēm, kur viņi dzīvokrēmkrāsas Krievijā, viņu ziemas ēdināšanas rezerves sasniedz apmēram 6 kilogramus. Visa pārtika, kuru dzīvnieks izskata, un pat dažādu kultūru grauds atrodas dažādās kaudzēs. Visu ēdienu pievieno sausās zāles vai lapu lapiņām, un starp tām pāļi tiek atdalīti ar lapām no lapām.

kur burunduki dzīvo Foto

Interesanti ir graudu ieguve. Ja ausis nav augt pārāk tuvu, dzīvnieks meklē bagātāko augu graudu un lēkājis uz tā. Zem stieņa svārstībām līkumi un, turot to ar ķepām, mežrozīte pats nokauj.

Pēc tam viņš grabs graudu, paslēpj tos vaigiem uniet uz viņa burvju. Ja ausis aug tuvu un nav iespējams nolocīt, skudrzāle nokauj stublāju, līdz tā sasniedz sēklas.