Karaliskais pingvīns

Izglītība:

Karaliskais pingvīns dzīvo uz okeānapussalas un salas. To iedzīvotāju skaits norisinās robežās starp Tierra de Fuego, Fr. Krosets, Folklenda salas, kā arī teritorijas, kas atrodas uz dienvidrietumiem no Jaunzēlandes un Austrumu dienvidaustrumos. Pingvīni reizinās Antarktīdā ziemeļu teritorijās. Padevējiet dzīvniekus bez ledus, tīra ūdens, uz plaukta un gar akmeņu piekrasti. Jaunie indivīdi tiek novadīti simtiem kilometru attālumā no tuvākās kolonijas, kas atrodas atklātā okeānā. Iedzīvotāju skaits pārsniedz vienu miljonu pāru.

Ir dažāda veida pingvīni. No visiem tikai diviem ir lielākais. Tajos ietilpst imperatora un karaliskā pingvīns. Otrais ir nedaudz mazāks izmērs.

Karaļa pingvīna ķermeņa garums ir no 94centimetri līdz 1,36 metriem. Tā masa var sasniegt sešpadsmit kilogramus. Karaliskais pingvīns ir spilgts krāsojums, diezgan garš knābis. Tas baro mazos ūdensdzīvniekus, kas ir diezgan daudz pie salu krastiem, kā arī planktona. Daži cilvēki patērē vēžveidīgos, citi dod priekšroku zivīm.

Pingvīni medībās grupās. Pieaugušie indivīdi vienlaicīgi māca jaunajiem medību paņēmienus un iemaņas. Karaliskā pingvīna ekstrakcija atrodama desmit līdz divdesmit metru dziļumā no okeāna virsmas. Dzīvnieki var pavadīt līdz pat četrdesmit minūtēm dziļi. Viņi barojas reizi divās nedēļās. Starp ēdienreizēm pingvīni zaudē svaru pusi. Dzīvnieki dzer svaigu un sālsūdeni. Ja ūdens nav, viņi ēd sniegu.

Pingvīni tiek uzskatīti par putniem "publiski". Viņi dzīvo un pavairot kolonijās. Dzīvnieki lieliski peldas un pavadīja ievērojamu daļu savas dzīves ūdenī. Tajā pašā laikā viņi spēj iet lielos attālumos uz sauszemes. Ja nepieciešams, pingvīni mēģina slīdēt uz vēdera sniega. Dzīvnieku ķermeņa temperatūra ūdenī samazinās diezgan strauji, tādēļ tie kļūst ļoti aktīvi, lai nesasaldētu. Visbiežāk ir karaliskie pingvīni apgabalos ar mēreni aukstu klimatu. Tajā pašā laikā tos var redzēt kalnu, sniega vai pat ledus reģionos. Viņi dzīvo šādās vietās, ja tuvumā ir pietiekami daudz barības.

Sasniedzot pubertāti, pingvīni bieži kļūst agresīvi un strīdaties. Parasti strīdi rodas teritorijas dēļ, ko pāris definē pati par sevi reprodukcijai.

Pirms pārošanās sākas vīrietis, padarot cauruļu skaņas, uzņemas draudošu pozu. Tādējādi viņš attur konkurentus.

Pavairošana tiek veikta vasarā. Olu ievietošana sākas decembrī un janvārī. Karaliskie pingvīni nesagatavo ligzdas. Sieviete ir tikai viena pietiekami liela olu. Inkubācijas laikā sievietes un vīrieši ir tuvu un dzied "dziesmas". Tajā pašā "dziesmā" viņi atrada viens otru, ja tie pēkšņi bija daļa. Inkubācijas ilgums ir piecdesmit četras dienas. Pingvīnos ik pēc trim gadiem ir divi cāļi. Pirmajā gadā jaunieši ir blakus mātei. Vasarā pirmā ola tiek laista nākamajā gadā līdz vasaras beigām - otrajai. Trešajā gadā dēšana nenotiek. Rudens gada sākumā pieauguši pieaugušie cāļi. No tām olām, kuras tiek atliktas vēlāk, bieži vien cāļiem nav laika lūkai - viņi mirst ar salu ierašanos. Šajos vecākos (kuru bērni nomira) sākas hormonāla reorganizācija. Rezultātā viņi sāks audzēt novembrī. Parasti šajā gadījumā pēcnācēji aug bez zaudējumiem.

Karaliskie pingvīni tiek medīti ar spalvām, taukiem un olām. Jāatzīmē, ka 60. gados mednieku populācijas aktīvi iznīcināja. Šodien zveja ir aizliegta.